Categories
Blogging

Mockfjärds dörrar

Jag tror att jag har hittat sommarkänslan på sommarstället

Nu när sommaren börjar närma sig är det dags att vi börjar titta på att byta den där slitna ytterdörren till garaget i sommarstugan. Varje gång man kommer dit blir man besviken för att det känns som om att hela huset håller på att fallera och att det går sönder när som hellst.

Mina vänner berättar ofta om hur de alltid känner sig så välkomna och taggade på att åka till sina sommarställen samt hur de äntligen får tid till att återhämta sig och få ny energi. Det enda jag tänker på är att jag behöver bygga om fasaderna och inte kommer ha någon tid kvar till att få slappna av. 

Skillnaden med detta året är att jag har pratat med en dörr och fönster-butik som lovat att de hjälper mig med hela bytet av dörren samtidigt som de även tar hand om den gamla dörren och slänger den. Jag behöver alltså bara byta plankor på fasaden så fixar de resten. 

När jag besökte deras butik i Uddevalla fick jag bra hjälp av personalen. Bokade direkt ett hembesök där jag fick rådgivning om vilka funktioner som fanns samt för och nackdelar med olika ytterdörrar. Resultatet blev att jag beställde en dörr som heter “Gottskär” i stugröd färg. Enligt mig så skriker denna dörr hav och sommar, vilket passar perfekt till vårt sommarställe. Jag tror ändå att jag äntligen kommer få lite lugn och ro denna sommaren och börja förstå vad mina vänner pratar om när de nämner lugn och ro på landet.

Funkar detta bytet bra så tror jag att jag passar på att byta ytterdörren till det andra huset också. Då får jag ännu mindre att tänka på på nästa år. 

Allt gott och jag hoppas att ni får en trevlig sommar så hörs vi snart igen.